I agree with Terms and Conditions and I've read
and agree Privacy Policy.

Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Evaluarea, primul pas în îngrijirea la domiciliu

6 ani ago · · 0 comments

Evaluarea, primul pas în îngrijirea la domiciliu

La realizarea evaluării nevoilor beneficiarului, personalul Elder Care ţine cont de rezultatele evaluărilor complexe şi documentelor medicale, precum şi de recomandările formulate în documentele prezentate de beneficiar. Pentru evaluare se utilizează fişa de evaluare/reevaluare a beneficiarului, elaborată de furnizorul serviciului după modelul fișei de evaluare socio-medicală din Grila naţională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 886/2000.

În urma realizării evaluării la domiciliu, beneficiarii primesc asistenţa şi suportul necesar pentru realizarea activităţilor de bază ale vieţii zilnice în funcţie de nevoile individuale, corelate cu gradul de dependenţă/gradul de handicap.

Serviciile socio-medicale pe care le oferim constau în ajutor în realizarea igienei corporale, ajutor la imbrăcare-dezbrăcare, sprijin la deplasarea în interior, ajutor în alimentatie, comunicare.

Serviciile sociale constau în, ajutor la cumpărături, ajutor în activitătile vieţii zilnice. La acestea se adaugă şi alte activităţi, cum ar fi: consiliere administrativă, sfaturi în ingrijire, acordarea de mijloace de îngrijire, organizarea de activităţi şi serbări pentru asistaţi, cu pregatirea de pachete cu cadouri (alimente neperisabile, haine, etc).

Personalul care lucrează în cadrul Asociaţiei Elder Care este specializat sau în curs de specializare, atent selectat şi instruit periodic .

Sesiunile de instruire se organizează cel puţin semestrial şi au în vedere, în principal următoarele:

– să aplice tehnicile şi procedurile de îngrijire la domiciliu adecvate;
– să respecte, pe cât posibil, dorinţele beneficiarului;
– să adopte un comportament adecvat pentru a dezvolta relaţii de încredere şi înţelegere;
– să identifice posibilele riscuri de accidente sau de agravare a stării de sănătate a beneficiarului cauzate de mediul ambiental şi/sau familial;
– să administreze medicamentele numai în conformitate cu prescripţiile medicale eliberate de medicii de familie sau cabinetele medicale de specialitate;
– să respecte normele de igienă, pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor;
– să încurajeze beneficiarul să execute, pe cât posibil autonom, acţiuni şi activităţi cotidiene şi să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea riscurilor
– să apeleze la serviciile medicale de urgenţă în cazul în care situaţia o impune;
– să sesizeze familia sau autorităţile locale asupra necesităţii realizării unor lucrări de adaptare a locuinţei care pot facilita menţinerea beneficiarului la domiciliul propriu;
– să identifice şi să semnaleze situaţiile de abuz şi neglijenţă;

Pe parcursul vizitelor la domiciliu, personalul de ingrijire la domiciliu oferă consiliere şi informare beneficiarului cât şi familiei acestuia cu privire la importanţa menţinerii unui model de viaţă sănătos şi activ

Ingrijirea la domiciliu ca profesie

6 ani ago · · 0 comments

Ingrijirea la domiciliu ca profesie

In mod progresiv, ingrijirea la domiciliu, in Romania, si-a gasit locul intre serviciile oferite persoanelor varstnice cu/fara handicap care traiesc in tara noastra. In prezent, ingrijirea la domiciliu este de doua feluri: ingrijiri la domiciliu de natura medicala si ingrijiri la domiciliu de natura socio-medicala.

De asemenea, in timp, au aparut asociaţii neguvernamentale care au devenit furnizori acreditati pentru oferirea serviciilor psiho-socio-medicale la domiciliu.

Mentinerea la domiciliu a varstnicilor, in mediul lor obisnuit de viata, se prezinta ca o alternativa viabila a plasarii lor in centre pentru varstnici sau in alte tipuri de institutii. Aceasta alternativa, folosita in mod uzual in tarile din Europa, incepe si la noi sa se dezvolte incet si sigur ca raspuns la nevoile varstnicilor care continua sa se amplifice si sa se diferentieze de la perioada la perioada.

Astfel, furnizorii de servicii de ingrijire la domiciliu si-au adaptat oferta acestor nevoi in continua schimbare.

O data cu evolutia nevoilor de ingrijire ale persoanelor varstnice, s –a dezvoltat si in tara noastra profesia de ingrijitor la domiciliu. Ingrijitorul la domiciliu este persoana care supraveghează, acordă asistenţă şi oferă îngrijire personală la domiciliu persoanelor aflate în incapacitate de autoservire. Aceste persoane pot fi angajate sau plasate de furnizorii acreditati pentru acordarea serviciilor de ingrijire la domiciliu.

Sarcinile cele mai importante, aferente ocupaţiei de îngrijire a vârstnicilor,de natura socio-medicala, care fac, de fapt, diferenţierea între o persoană cu performanţe ridicate şi o persoană cu performanţe reduse sunt:

Call Now Button
© 2018 Toate drepturile rezervate Eldercare.ro | Protecția Datelor | Dezvoltat de seoinvest.ro